Intresseanmälan till coachningspaket

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Tingsryds kommuns arbetsmarknadsenhet erbjuder ett coachningspaket i för att stötta personer som på grund av situationen med covid-19 har blivit uppsagda. Syftet är att erbjuda stöd i att komma igång med sitt jobbsökande igen, något som kan kännas extra utmanande efter en tid utan arbete och i en situation där arbetsmarknaden är påfrestad. Kommunen erbjuder även stöd i ansökan till a-kassa och inskrivning på Arbetsförmedlingen.

Coachningspaketet är ett paket där vi erbjuder fem samtal (inklusive ett kortare kartläggningssamtal) med olika teman. Individen har själv möjlighet att välja bort och välja extra stöd inom ett visst tema, utifrån behov. Samtalen kan ske via telefon, videomöten och fysiskt (vid behov).

Arbetsmarknadsenhetens personal arbetar under sekretess.

Coachningspaketet innehåller följande:

 • Kartläggning och planering (cirka 30 minuter). Vem är du och vad behöver du hjälp med? Vi planerar upp samtalen utifrån dina behov och intressen. Du styr upplägget!
   
 • CV och personligt brev (cirka 45 minuter). Vi går igenom mål, delmål och taktik – vad vill du? Se detta som en utmaning i att utveckla dig själv. Du får tips och råd i hur du kan utveckla ditt CV och personligt brev – det är första steget mot ett nytt arbete, det gäller att väcka intresse!
   
 • Jobbsökartips (cirka 45 minuter) Idag finns det många sätt att hitta nya arbetsmöjligheter, det gäller att ha struktur, motivation, självförtroende och inte minst, nätverk!
   
 • Intervjuträning (cirka 45 minuter). Träna på att känna dig tryggare i en intervjusituation, bli duktig på att sälja in dig själv. Det kan vara extra utmanande i en situation där intervjun kan ske på distans. Förberedelse är A och O!
   
 • Utbildning (cirka 45 minuter). Vill du utvecklas ytterligare inom ditt yrke? Eller kanske ser detta som en chans att byta karriär. Få tips på aktuella utbildningar, hur du går till väga och få kontakt med en studie- och yrkesvägledare!

Välkommen med din intresseanmälan till coachningspaket! Vi hör av oss inom 2 arbetsdagar. 

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa